Материали

Мрамор Гранит Мозайка Триплекс

 

Мрамор
mramorМраморът е метаморфна скала, изградена от калцит или доломит. Думата “мрамор “-произлиза от гръцката дума “мармарон “-кристална скала или блестящ камък.
Мраморът лесно се шлифова и полира, но е с по-малка твърдост от гранита.
В България мрамор се добива в планините -Рила, Родопи и Пирин. Ако предпочитате елементи, изглеждащи естествено остарели с времето, мраморът е страхотен избор, който ще трае вечно.

 

Гранит
Гранитът е една от най-разпространените магмени скали в природата, устойчив на стареене и атмосферни влияния. Пленява с невероятните си цветове. Когато е полиран той запазва блясъка си за много дълъг период от време. Това позволява да бъде лесно почистван без специални грижи.
Гранитът е една от най-плътните и твърди вулканични скали, който имат ниско водопоглъшане и висока устойчивост на студ, което го превръща в перфектният камък за вашият паметник.
Цветовете който се ползват в паметничарството са предимно черен, сив, червен, зелен и други.
На черният и сивият гранит може да бъде нарисуван образ директно върху камъкът, докато при другите му разцветки е необходимо да се добави черна гранитна плоча и на нея да е ликът или да се използват порцеланови или триплексови снимки.

 

Мозайка
Мозаечните паметници се изработват от сив цимент и бяла мозайка -като в тях се вгражда и сива мраморна плочка на която се пишат имената и датите.
Те са едни от най-старите паметници който се изработват и до днес. Като  по  качество, стил и дизайн те не отстъпват дори и на мраморните паметници

 

Триплек
триплекс, паметници, Варна, Тополи Многослойно ламинирано стъкло (триплекс).
Триплексовите снимки -“стъклени снимки “-със цветно фолио, защитено от UV лъчите, изпечено във пещ на 200* градуса между триплекса.
От триплекс може да бъдат изработени както отделни снимки така и цели плочи – паметници.
За двулицев паметник от 3 броя по 10 мм.-стъкло -триплекс –
се състои от 3/10 мм. стъкло -двулицево оцветено -снимка, надпис, фон, цветя, гълъби и допълнителни надписи.
Всеки клиент може да избере формата на паметника, както и фон от нашият каталог или по негов личен проект.tripleks2
Предлагаме и многообразие от шрифтове и надписи.
За всеки клиент ще бъде изработен индивидуален проект който ще му бъде предоставен за одобрение на негов имейл адрес и чак след негово одобрение ще се пристъпи към изработка на триплексовата снимка или триплексовият паметник.